Wat is Voetbal O.P.A.?

  • Stichting

    Voetbal O.P.A.
  • Ontstaan

    2018
  • Oprichter

    Max de Vries (jr.)

Stichting Voetbal O.P.A.

Voetbal O.P.A. is een stichting die diverse voetbalactiviteiten aanbiedt en verzorgt ter bevordering van de motorische, sociale en/of cognitieve vaardigheden van, in eerste instantie, kinderen.

Voetbal is in onze optiek een ideaal middel om deze vaardigheden te bevorderen. Immers, sport verbroedert en voetbal is volksport nummer 1! Een beter middel om mensen bijeen te brengen en, letterlijk en figuurlijk, in beweging te krijgen in onze huidige maatschappij is er niet.

Max de Vries (jr.) is oprichter van Voetbal O.P.A. en licht hieronder de totstandkoming kort toe.

“In het seizoen 2017-2018 zijn we bij SV Grol een interne voetbalschool begonnen. Een extra trainingsmoment voor elke jeugdspeler van SV Grol, waarbij de nadruk van de trainingen op techniek en coördinatie ligt. De leiding en uitvoering daarvan lag volledig in mijn handen. Na 1 seizoen konden we concluderen dat het een doorslaand succes was, zeker voor een eerste jaar. Wij hebben veel positieve reacties mogen ontvangen van spelers, speelsters, ouders, trainers en andere belangstellenden. Toch had ik zelf het gevoel dat er nog veel meer mogelijk was en eruit te halen valt door het iets anders/professioneler aan te pakken. Dit heb ik samen met SV Grol in een goed gesprek besproken, waarna we tot de conclusie kwamen dat de mogelijkheden om dit intern vanuit SV Grol te organiseren erg ingewikkeld zou worden. Daarop is, nogmaals in goed overleg met SV Grol, besloten om zelf verder te gaan in een eigen stichting. Dit heeft geresulteerd in Stichting Voetbal O.P.A.

Vanwaar de naam Voetbal O.P.A.? Allereerst zijn alle activiteiten die wij aanbieden en verzorgen voetbal gerelateerd, vandaar de naam Voetbal. We zijn dus niet alleen een voetbalschool, maar bieden daarnaast ook andere activiteiten aan. De voetbalschool is dus een onderdeel van het aanbod van Voetbal O.P.A.

De letters ‘O’, ‘P’ en ‘A’ staan voor ontwikkeling, plezier en aandacht. Dit zijn voor mij de 3 kernpunten die elke activiteit tot een succes moeten maken voor iedere deelnemer.

Daarnaast is het tegelijkertijd een eerbetoon aan mijn opa. Al van jongs af aan is voetbal mijn passie en ben ik er dagelijks mee bezig. Mijn opa heeft daarin een hele belangrijke rol gespeeld. Naast dat hij mijn ‘leermeester’ was, was hij ook mijn grootste fan. Altijd stond hij voor mij klaar en overal waar ik moest voetballen ging hij mee om te kijken. Het kon hem niet ver genoeg zijn. Helaas, is hij in 2015 overleden. Wat hij mij heeft geleerd en gegeven wil ik nu overbrengen op andere jeugdspelers. Mijn opa had er kijk op en ik weet zeker dat hij nu van bovenaf nog steeds meekijkt, vandaar het logo in de vorm van een oog.”

Sponsoren en partners