In de herfstvakantie hebben we onze eerste voetbaldagen gehouden. Er was een mooie opkomst en na alle positieve reacties kunnen we stellen dat de eerste voetbaldagen zijn geslaagd.

Maandag 22 oktober was de eerste dag. Vergeleken met de andere 2 dagen was dit qua aantallen de kleinste groep, maar wel een hele mooie groep! Iedereen had er al meteen zin in. ‘s Ochtends werd er dan ook al fanatiek getraind. Er werd zo fanatiek getraind dat daarna bij de compleet verzorgde lunch het brood er doorheen vloog. Sommige spelers aten wel 8! sneden brood, nog meer dan hun eigen leeftijd. Na de lunch hebben we met zijn allen wat voetbalfilmpjes gekeken. De voetbalbloopers waren erg populair. Toen de welverdiende pauze erop zat was het tijd om weer in actie te komen. In de middag werden er namelijk verschillende voetbalspellen en een toernooi gespeeld. De winnaars van het toernooi waren Jikke, Julian, Boet en Faas. De dag werd afgesloten met een grote eindpartij Vios Beltrum tegen Grol, waarbij de trainers meededen bij Grol. Ondanks, of misschien juist wel dankzij, het meedoen van de trainers ging de overwinning naar Vios Beltrum.

Winnaars van het toernooi op maandag

Dinsdag 23 oktober begonnen we weer om 10 uur met onze voetbaldag. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen die de eerste dag ook geweest waren, maar er waren er ook een hoop voor wie dit de eerste voetbaldag was. Dinsdag was namelijk de dag met de grootste opkomst. De dag verliep net zo soepel als de eerste dag. Door de grote opkomst werden er nu 2 toernooien gespeeld. Eén voor de kleinste en één voor de wat oudere jeugd, wat een hoop mooie winnaars opleverde.

Donderdag 25 oktober was alweer de laatste dag. Voor de meesten was het bekend hoe zo’n voetbaldag eruit zag en wat ze konden verwachten, omdat ze de andere dagen of 1 andere dag ook waren geweest. Toch mochten we ook nieuwe deelnemers ontvangen, waaronder een aantal van Reunie/GSV. Er werd weer goed getraind, gegeten en gedronken. In de middag werden er voor het toernooi eerst nog spellen gespeeld, waarbij Valentijn na een bloedstollende finale (met tegenstand van Juup, Niek en Siep) gekroond werd tot Koning Latje Trap! De dag werd afgesloten met een grote partij van spelers tegen de trainers. De trainers werden soms letterlijk en figuurlijk aan banden gelegd door de spelers en hadden de handen er vol aan, maar na de nederlaag van maandag waren de trainers gebrand om nu wel met de winst naar huis te gaan. Het scheelde niet veel, maar uiteindelijk wonnen de trainers ditmaal wel.

Koning Latje Trap

Zeker voor zo’n eerste keer kunnen we spreken van geslaagde voetbaldagen. Het was mooi om te zien hoe de deelnemers met elkaar om gingen. Het maakte niet uit van welke club je was of hoe jong, iedereen hielp elkaar en ging met elkaar om. Dat sport verbroedert was wel weer te zien en dan is er niks mooiers om dat met voetballen te doen in de vakantie. Speciale dank voor de familie Porskamp voor de gastvrijheid en het gebruik van de faciliteiten in het sportcafé. In de meivakantie zullen wij weer voetbaldagen organiseren. Houd daarvoor onze website en social media goed in de gaten! Wij hopen dat we er dan weer zo’n geslaagde vakantie van kunnen maken.

Hieronder nog een aantal foto’s gemaakt tijdens de voetbaldagen

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *